Nieuwe song en videoclip over zwerfafval!

15-3-18 – Vandaag heb ik een nieuw liedje en een videoclip uitgebracht! Het heet ‘Doe jij me weg?’ Dit liedje is een geval appart, het gaat namelijk over zwerfafval. O ja, en het is ook mijn eerste officiële track in het Nederlands. Kijk en luister em nu op youtube!

Dit liedje is tot stand gekomen in samenwerking met Wageningen Schoon, Gemeente Ede en Gemeente Wageningen. Ik werd door hen benaderd met de vraag of ik een liedje wilde schrijven over het thema ‘zwerfafval’. In eerste instantie niet bepaald een sexy onderwerp. Maar toen ik er langer over nadacht kwam ik tot de conclusie dat het eigenlijk best wel een fascinerend thema is. Wat ik me bijvoorbeeld niet realiseerde is dat er een verband is tussen de plastic soep in de zee en het afval bij ons op straat. Ik ben voor de grap eens gaan tellen hoe veel stukken zwerfafval ik tegen kom als ik van mijn huis naar het centrum loop. Binnen no time zat ik op de honderd stukken. Best bizar eigenlijk.

Ik vond het belangrijk dat dit liedje niet enorm belerend zou worden. Dus het Postbus 51 gehalte moest zo laag mogelijk zijn. En geen oneliners als: ‘Met hetzelfde gemak gooi je het in de afvalbak.’ Daarom ben ik ook heel blij dat het een soort tragisch liefdesliedje is geworden. Met een knipoog wil ik aandacht vragen voor dit thema. Ben erg trots op hoe de track is geworden. Wederom geproduceerd door Pim van de Werken!

De videoclip heb ik zelf geregisseerd en geproduceerd. We hebben ontzettend veel lol gehad tijdens het draaien. Veel dank aan iedereen die mee heeft gewerkt! De acteurs: Anneloes van den Adel (respect, want het was erg koud), Patrick Sytsema en Arno Setz. Camerawerk en montage: Jefta Varwijk. Productie assisteten: Christiaan Peelen en Hugo Hoofwijk. En de mensen van Zideris (Eigenzinnige Zorg) Wageningen die het kostuum hebben ontworpen en gemaakt samen met hun cliënten. Mijn dank is groot!

Op zaterdag 24 maart zing ik vrijwilligers uit Ede en Wageningen toe die tijdens de Landelijke Opschoondag de straat opgaan om hun buurt schoon te maken. Op zondag 25 maart voer ik het nummer live uit in de bibliotheek Wageningen tijdens het Plastic Soep Evenement. Meer informatie hierover op www.wageningenschoon.nl.
THEATERTOUR APRIL 2018

En vergeet niet een kaartje te reserveren voor mijn theatertour met band! Dat gaat gaaf worden!

12 APRIL – WAGENINGEN – DE WILDE WERELD
19 APRIL – VEENENDAAL – DE BASILIEK
22 APRIL – AMERSFOORT – DE LIEVE VROUW
25 APRIL – NAALDWIJK – WESTLANDTHEATER DE NAALD

Alle goeds,

Rogier

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *