LEVERDONOR GEZOCHT voor zangeres Jannica van Barneveld (29)

Afgelopen week kreeg ik het vreselijke bericht dat mijn vaste backing vocaliste Jannica van Barneveld in het Erasmus Medische Centrum is opgenomen. Jannica moet met spoed een levertransplantatie krijgen. Ze ligt op dit moment op de Intensive Care. Daarom probeer ik samen met anderen zoveel mogelijk aandacht te vragen voor deze situatie, in de hoop dat we een leverdonor vinden.

Jannica is een jonge vrouw van 29 (met een dochtertje) voor wie nu iedere seconde telt. Mijn vaste toetsenist, William van Barneveld, is haar man en gaat door een onbeschrijfelijk moeilijke tijd. Ik heb veel met William en Jannica op het podium gestaan. Ik hoop en bid dat hun dochter niet zonder moeder hoeft op te groeien.

Op facebook is een bericht van een arts (Gor Khatchikyan) meer dan duizend keer gedeeld. Hij zegt over de situatie:
‘Als dokter, nu op de Intensive Care, zie ik hoe moeilijk familieleden toestemming geven voor donatie bij patiënten die komen te overlijden. Ik wil een oproep doen om dit bericht zoveel te delen en geluid zo hard te laten klinken dat in heel Nederland gezocht wordt naar een donor. Misschien een laatste daad van iemand die daarmee het leven van Jannica en haar gezin weet te redden. Familieleden van IC patiënten zonder uitzicht kunnen echt het verschil maken. Deel en zoek mee. Maak herrie voor haar leven.’

We blijven hopen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *