Kerstsingle WELCOME HERE is uit!

24-11-2015 – Ik heb nieuws! Mijn eerste echte kerstsingle is uit! Het liedje heet ‘Welcome Here’ en het is een kerstsingle geworden met alles erop en eraan. Er zitten belletjes in, een koor, een meezing refrein en zelfs een modulatie. De tekst is wat maatschappij kritisch, maar dat was je ondertussen wel van me gewend. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! 7 december, de maandag na Sinterklaas, komt er een videoclip van dit nummer uit.

‘Welcome Here’ gaat over het dubbele gevoel dat ik heb bij de feestdagen. Kerst is de tijd van vrede op aarde, van warmte, gezelligheid, en iedereen is welkom. Maar de realiteit is dat het helemaal geen vrede op aarde is, al helemaal nu niet. En niet iedereen is welkom, al helemaal nu niet. Dat geeft het hele kerstgebeuren een wrange bijsmaak. Kerst is een prachtig feest. Maar soms lijkt het ook wel iets te mooi om waar te zijn.

Dat dubbele gevoel bij kerst wist illustrator Job van der Molen om te zetten in een bijzondere afbeelding die het artwork vormt voor deze kerstsingle. Op het eerste oog lijkt het een vrolijk kersttafreel, maar wie langer kijkt ontdekt dat er achter de gezelligheid een hoop leed schuil gaat.

Welcome Here was al te horen op Radio 1 en live op BNR nieuwsradio, en er zitten nog een aantal toffe radio-optredens aan te komen!

Deze single, en ook mijn vorige single Won’t Go Back, heb ik samen opgenomen met producer Pim van der Werken. Omdat de samenwerking zo goed bevalt heb ik besloten samen met Pim een album op te gaan nemen! De plaat komt in de loop van 2016 uit. Er liggen een hoop nieuwe liedjes klaar en ik kan niet wachten ze op te nemen. Ik denk wel dat het geheel qua sound wat anders gaat klinken dan mijn laatste twee platen. Dus wees voorbereid!

Nog meer mooi nieuws! Mijn toetsenist William en Jannica van Barneveld hebben een dochtertje gekregen! Het is een pracht van een mensje, en haar naam is Vieve! Dit betekend dat je Will en Jani de komende tijd wat minder vaak naast mij op het podium ziet staan. Maar in de toekomst ga je ze zeker weer tegenkomen. For the time being heb ik twee nieuwe muzikanten gevonden. Bart Hanswijk, op elektrische gitaar, een Eduard Vollbehr op drums.

Hopelijk kom ik je snel weer tegen! En zo niet, dan wens ik je bij deze vast een hysterisch vrolijk kerstfeest toe! 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *